The Reality Game
En site-specific performance af Erik Pold
”Mennesket leger kun, når det i ordets fulde betydning er et menneske, og kun når det leger, er det helt og fuldt menneske” Friedrich Schiller, 1795.
Forestil dig at du sidder og kigger ud på en plads i hjertet af København gennem et stort butiksvindue, du sidder og observerer folk på pladsen, som gør helt almindelige ting: de er ude at shoppe, eller ude for at møde en god ven på en café eller måske har de travlt med at nå toget på vej til arbejde.
Men tænk hvis du pludselig kunne høre folks tanker, hvis du blev i stand til at tune ind på en frekvens, som gjorde dig i stand til at nå ind under overfladen på denne helt almindelige virkelige hverdag. Hvad er det for tanker der går igennem folks hoveder, er det det du forestiller dig?
Med et er denne helt almindelige situation forvandlet til en forestilling, et talkshow og et æstetisk spil. En leg med virkelighed og fiktion.
I den danske version af The Reality Game har Erik Pold allieret sig med en gruppe bestående af 3 performere: Merete Byrial, Johannes Lilleøre og Pernille Koch, som spiller et æstetisk spil med Kultorvet i København og tilfældigt forbipasserende.
Den tyske dramatiker og filosof Friedrich Schillers tanker om den ”æstetiske leg” bliver testet på et moderne København.
Friedrich Schillers relevans for i dag
Bogen ”Menneskets æstetiske opdragelse” er en samling af breve, som Friedrich Schiller skrev til den danske Hertug af Augustenborg fra 1793-95. I disse breve diskuterer Schiller, hvordan vi som mennesker behandler begrebet frihed og forholder os til konflikten mellem vores naturlige drifter og vores rationelle bevidsthed.
The Reality Game holder Friedrich Schillers filosofi op imod de svar og tanker, spørgsmålene giver i et nutidigt byrum.
Forestillingen er en videreudvikling af Erik Polds solo-værk Curtain Call, produceret til festivalen Mellemrum 2008.
MEDVIRKENDE
Koncept, instruktion og performance: Erik Pold
I Danmark: Merete Byrial, Erik Pold, Johannes Lilleøre og Pernille Koch
I Mannheim: Merete Byrial, Erik Pold, Jens Atzorn og Isabelle Höpfner
Komponist og lyd designer: Pelle Skovmand
Dramaturgi/konceptudvikling: Mette Wolf Iversen, Lars Bo Løfgreen og Jan-Phillipp Possman
Tekst: udvalgte citater fra Friedrich Schillers forfatterskab
Fotograf: Malle Madsen
Forestillingen er en Co-produktion mellem Liminal, Metropolis festivalen i København og Schillertage festivalen i Mannheim
DAToer
Metropolis festivalen / Niels Brock, Kultorvet – Dansk version premiere 15. Internationale Schillertage i Mannheim – Tysk/engelsk version premiere
STøTTET AF
Kunstrådets Scenekunstudvalg